„Софийска вода" зазими чешмичката в градинката до бившия царски дворец. Общо тази зима компанията ще зазими 4 чешми.

Чрез арт-опаковане във формата на цветна къщичка бе зазимена чешмата встрани от НХГ.

На събитието присъстваха кметът на район "Средец" Вергиния Стоянова и прокуристът на "Софийска вода" Жан Салеси.

"Надявам се, нашата пилотна инициатива да спечели последователи и сред други компании, както и сред жителите на София, които да допринесат за своя град с добри дела", заяви Салеси.

Владимир Гълъбов, старши мениджър "Комуникации" в Софийска вода, обясни, че освен чешмата до царския дворец ще бъдат реконструирани чешмата зад пилоните на НДК, чешмата на Орлов мост и чешмата в градинката на Кристал.

С това ние искаме да насочим вниманието както на другите фирми да се присъединят към тази инициатива, така и към столичани да пазят, защото това е нашият граждански дълг към града ни, подчерта той.
Владимир Гълъбов поясни, че тази инвестиция не е голяма за компанията. Ние откликнахме на призива на Столична община да се заемем с този проблем и да дадем добър пример, изтъкна той.

Апелираме за гражданско самосъзнание, допълни Владимир Гълъбов. Ще направим всичко по силите ни да продължим тази кампания, категоричен е той.

Специалната конструкция, с която бе зазимена уличната чешмa, е изработена в стил "стрийт арт" и е първата стъпка към промяната на облика на някои от емблематичните обществените чешми в столицата.