Служители на „Софийска вода" АД ще засадят общо тридесет дръвчета на три различни места в София, съобщиха от компанията.

По този начин компанията изпълнява обещанието си да засади по едно дръвче на всеки 1000 клиенти, отказали се от хартиена фактура. Проектът се реализира в Седмицата на гората (2-7 април) благодарение на общите усилия на „Софийска вода" и районната общинска администрация, а на събитието ще присъстват представители на ръководството на компанията.

Трите места, където ще бъдат засадени дръвчетата са ж.к. "Младост" 3 в двора на ОДЗ №70 „Пролет", ж.к. "Младост"-4 в градинката зад бл. 401 и градинката до Кооперативния пазар в ж.к. "Люлин"-4.

„Софийска вода" благодари на всички свои клиенти, възползвали се от възможността за получаване на електронна фактура - от 1 ноември 2011 г., когато стартира услугата, до момента те наброяват 30 000 клиенти. По този начин получихме доказателство, че клиентите ни са съпричастни към идеята и подкрепят зелените ни инициативи.

Като част от „Веолия вода", за „Софийска вода" е особено важно да предоставя качествени услуги и да опазва природните богатства и всички инициативи, които предприемаме са свързани с отговорното ни отношение към тези приоритети.