За пореден път Спортно училище "Юрий Гагарин" - Бургас награждава най-талантливите си възпитаници за 2012-та година. Това ще стане на традиционния за учебното заведение "Бал на спортиста".

Шампионите на годината ще получат от ръководството на училището купи и грамоти за високите си спортни постижения през годината.

Безспорна заслуга за отличията на младите спортисти имат и техните треньори. Затова един от треньорите отново ще бъде отличен с приза „Треньор на годината". Това е треньорът по художествена гимнастика - г-жа Ани Бошева.

Нейната възпитаничка пък Женина Трашлиева е на челното първо място в десятката на училището. Тя е с І място от Държавно първенство за девойки старша възраст, ІІ място - Световна купа, ІV място Световна купа многобой - девойки старша възраст, V място от Европейско първенство-многобой.

Министерството на физическото възпитание и спорта награждава най-добрите спортисти за годината във всички Държавни спортни училища в страната. Спортист N 1 за 2012 г. на Спортно училище „Юрий Гагарин" - Бургас Женина Трашлиева ще получи плакет от г-н Свилен Нейков - министър на физическото възпитание и спорта.

Официалната церемония по обявяването и награждаването на шампионите на училището започва утре, 13 декември (четвъртък) , в 13.00 часа в стола на СУ „Юрий Гагарин".