Столичани отбелязаха тържествено 130-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Това стана по време на церемония пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг на бул. „Васил Левски".

Церемонията бе организирана от Столична община, която отправи покана към официалните институции, към патриотични сдружения и формации, към гражданите и гостите на столицата да се включат в отдаването на почит и признателност към родолюбивото дело на дейците, посветили се на каузата за Съединението на България.

Граждани и обществени личности поднесоха венци и цветя.

Участие в програмата за празничното честване взеха Националната гвардейска част, Мъжки вокален ансамбъл „България" с диригент акад. Валентин Бобевски и актрисата Василка Сугарева.

Зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов заяви, че съединението е идеал, голяма цел. Според него трябва да се опитваме в малките и в големи конфликти и противоречия, които имаме, да следваме именно този принцип. Той е убеден, че трябва да се водим от това какво е добро за страната ни и какво ни обединява.