Стефан Софиянски Днес и утре - 29 юни, Съюзът на свободните демократи организира в Русе семинар за свои активисти на тема "Местни избори".

В него ще участват избраните в листите на ССД кандидати за общински съветници от областите Русе, Габрово, Велико Търново, Разград, Ловеч, Плевен, Силистра, Монтана, Враца и Видин.

Лектори по отделните теми за предизборните щабове, Закона за местното самоуправление, политическото и медийното поведение на кандидатите, предизборните програми, политиката на местната власт ще бъдат председателят на Националния предизборен щаб на ССД и секретар по вътрешната политика Диляна Грозданова, секретарят по външната политика Христо Христов, членът на УС на ССД Христина Стойкова, политолозите Явор Недев и Атанас Панев, заместник-кметът на столицата Венцислав Николов, секретарят на столичната община Асен Дюлгеров. В семинара ще участва и политическият лидер на свободните демократи Стефан Софиянски. Гост на свободните демократи ще бъде кметицата на Русе Елеонора Николова.

В 11 ч. на 29 юни е предвидена пресконференция в хотел "Рига".