пътища На територията на Варна и съседните курортни комплекси са станали 4 тежки пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие, при които загинаха 13-годишно момиче и 33-годишен мъж, а момиченце на 4 години и 6 месеца и 55- годишна жена са тежко ранени, съобщи Днес+, като цитира пресцентъра на РДВР в града.

Снощи около 21.25 ч. на ул. "Девня" във Варна, посока изхода на града, 23-годишният Пламен С. от Варна, управлявайки лек автомобил "Рено 19" с варненска регистрация, блъска пресичащата пътното платно 13-годишна пешеходка. Вследствие на удара детето получава множество вътрешни увреждания, незабавно е транспортирано до Шокова зала на Спешен център, но около 22.45 часа умира.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано следствено дело.

В обедните часове на същия ден на централната автобусна спирка 21-годишната варненка Надежда В., управлявайки автомобил "Сузуки Марути", поради движение с несъобразена скорост, блъска внезапно излязлото на пътното платно 4-годишно момиченце. Вследствие на удара детето получава фрактура на дясна ключица, настанено е в детска хирургия, без опасност за живота.

РДВР-Варна призовава по повод 1 юни - Деня на детето и очакваното струпване на деца в района на Морската градина и централната част на града призоваваме водачите да бъдат особено внимателни, да не допускат нарушения, тъй като те са реална предпоставка за възникване на ПТП и да не забравят, че поведението на децата на пътя понякога е непредвидимо.