Електрически ток удари тежко двама мъже край Банско, предава БГНЕС. Токът с високо напрежение е причинил тежки изгаряния на двама млади мъже в село Места в ранния следобед.

Около 14,30 ч. днес е подаден сигнал в района на местното Горско стопанство, като сигурно става въпрос за трудова злополука.

Мъжете на 23 и 28 години са работели на стълбове с високо напрежение, като крайниците им са с тежки изгаряния след инцидента. И двамата са живи, като вероятно ще бъдат настанени в медицински център в Банско или Разлог.

По-късно от ЧЕЗ информираха, че работници от външна фирма, демонтирали стълбове на „Улично осветление" АД, са претърпели инцидент край Банско. Те са демонтирали стоманено-тръбен стълб, елемент от „Улично осветление" в село Места.

По време на работа те изпуснали стълба и той се допрял до проводник от ВЛ 20 kV Обидим -1, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. В резултат на допира под напрежение попаднали двамата изпълнители на демонтажа. Служителите са в болница с изгаряния. Дежурен екип на ЧЕЗ Разпределение е на мястото на инцидента и съдейства на следствените органи, уточняват от компанията.