Трима афганистанци, представили фалшиви български лични карти, са задържани на ГКПП-Дунав мост, съобщава МВР.

Вчера в 11 часа на ГКПП- Силистра гранични полицаи спрели за проверка микробус "Крайслер", с италианска временна регистрация. Бусът бил управляван от 23- годишен молдовски гражданин. С него пътували 27 годишен украински и 28 годишен румънски граждани. Установено било, че предната регистрационна табела липсва.

Това не позволявало бусът да влезе в страната ни на собствен ход. За да "уредят" нещата румънският гражданин подал банкнота от 50 евро на граничния полицай. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа и е настанен в помещение за временно настаняване на задържани лица. Уведомена е окръжната прокуратура в Силистра. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.

На ГКПП - Дунав мост за излизане от страната ни бил спрян за проверка лек автомобил "Опел", управляван от българския гражданин И.И. на 35 г.. В колата пътували още трима, които представили фалшиви български лични карти.

След направена проверка било установено, че са афганистански граждани, имали издадени документи от Агенцията за бежанците. Образувано е бързо производство, уведомена е районната прокуратура в Русе. Работата по случая продължава.