Много се преекспонира и всеки се вживява като детектив. Това коментира за news.bg Ася Пенчева, която кореспондент на БНР в Русе, във връзка с убийството на Виктория Маринова и обществените нагласи в областния град след тежкото криминално престъпление.

По думите на Маринова сред хората няма страх и напрежение, защото Русе е спокоен град с ниска криминална активност.

"Няма страх иначе. Русе не е бандитски град, в който на всяка крачка да дебне някаква опасност", обясни Пенчева. Всички в града обаче говорят за деянието и са потресени от убийството и жестокостта, с която е извършено престъплението.

Майката на Северин иска той да бъде съден и да лежи в Германия

Майката на Северин иска той да бъде съден и да лежи в Германия

Надежда Красимирова твърди, че синът й бил с умствена изостаналост

Според журналиста е притеснително поведението на някои граждани и дори служители в медии, които спретнали "ентусиастски акции тип псевдо-хорейшо" в търсене на доказателства, които полицаите пропуснали, само за да създадат сензация и да кажат колко са некадърни полицаите.

"Те са намерили някакъв парцал в храст, който няма никаква връзка със случая. Мисля, че не е нещо необичайно човек да намери парцал в храст", посочи Пенчева.

Тя беше категорична и че нападките срещу шефа на криминалистите в града комисар Кожухаров били абсурдни, защото той си вършел работата добре. "Това, което направиха полицаите - денонощно работеха. Шефът на полицията беше с тях през цялото време", обясни журналистът.

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

В Германия гледат мярката за неотклонение на задържания

Според нея е възможно по случая да бъдат намерени и други доказателства и улики. Имало вероятност да бъде задържано и друго лице, но това оставало само в сферата на предположенията.

"Чакаме дали ще има нов друг заподозрян, но не смея да гадая. Чакаме всички неща да излязат. В момента има едно затишие", обясни тя и допълни, че от полицията все още не коментират случая.

Пенчева посочи и че е била в ромската махала в Русе. Там хората се страхували повече, че могат да бъдат нападнат. "Знаете обаче, че въпросната етническа група има склонност да преувеличава и фантазира", каза тя и подчерта, че никой не е бил нападан. "Нашите цигани не са типичните и агресивни, каквито са във Враца например. Те са много по-кротки. Самата група е по-нормална", допълни Пенчева.

Журналистът коментира и че очаква задържаният Северин Красимиров да бъде съден в Русе, след като бъде екстрадиран обратно в страната. Имало слух, че е възможно случаят да бъде поет от Специализираната прокуратура, но Пенчева не вижда резон в това, освен високия обществен интерес.

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин
Обновена

Две задочни обвинения повдигнати на убиеца Северин

Само за изнасилването може да получи между 10 и 20 г. затвор