Той подчерта, че в предизборната програма на НДСВ за региона ще бъде акцентирано върху четири основни пункта - селско стопанско, туризъм, инфраструктура и екология.

Според Вълчев не бива да се очакват големи изненади по отношение на кандидатдепутатската листа на партията за Пазарджишки избирателен район.
Заместник-председателят на НДСВ даде много висока оценка за качествата на водачите на листите на БСП и СДС в Пазарджик - Георги Пирински и д-р Иван Колчаков.

Даниел Вълчев изрази увереност, че ще се води коректна, интелигентна, спокойна и позитивна компания. Според него основните цели на НДСВ в предизборната надпревара са по-масово участие на хората на парламентарните избори и преодоляване на синдрома на отрицателния вот.

В Пазарджик зам.-председателят на НДСВ и народните представители Милена Милотинова, Пенка Пенева, Валентин Милтенов и Люцкан Далакчиев се срещнаха с кметовете на населени места от областта.

Следобед Даниел Вълчев посети и езиковата гимназия "Бертолт Брехт", където участва в дискусия с дванадесетокласници на тема "Европа и младите хора.