Златни пясъци Кметът на Варна Кирил Йорданов е сезирал прокуратурата относно проблема с платения паркинг в курортен комплекс “Златни пясъци”, стана ясно на днешния кметски брифинг, съобщи Днес+.

Градоначалникът е изпратил писмо до апелативния прокурор на Варна Васил Миков с в курорта. Според кмета, той не трябва да бъде въведен и никой няма право да събира пари дори и на излизане от комплекса.

Платеният паркинг трябваше да започне да функционира от 16 юни, като на всеки автомобил се разрешават по 15 минути безплатен престой, за да си потърси място за паркиране.

Според постановление на Върховна касационна прокуратура, достъпът до комплекса трябва да е безплатен. По този повод градоначалникът и “Златни пясъци” АД са се споразумели да изчакат постановлението на апелативния прокурор във Варна.

В същото време обаче хотелиери от курорта се оплакаха, че им събират по 60 лева за консумативи за изваждането на безплатните карти, които ще се използват на контролно пропускателните пунктове, ако бъде въведен платения паркинг.

Апелативният прокурор Васил Миков заяви за “ДНЕС +”, че при него все още не е пристигнало писмото от кмета Кирил Йорданов.

Подобен е казусът и в курорта “Албена”, където собственикът, който е само един, иска да бъде въведен платен паркинг. Апелативния прокурор Миков се е произнесъл относно законността на платения паркинг в “Албена”, но е изпратил решението за съгласуване във Върховна касационна прокуратура.