Кметът на Перник Станислав Владимиров, коментира пред НоваТВ, че живее в Перник, в 15 етажен блок, има 6 месечно бебе и като всички перничани се справя, като се зареждат с вода когато има и чака да потече отново. 

Той вярва в здравната инспекция за качеството на водата. За пиене ползва изворна и минерална вода, както всички перничани. Благодари на всички доброволци и на държавния резерв.

По думите му, в заведенията за обществено хранене, тези които могат, са се снабдил и с хидрофорни системи и бидони, но риск има. Относно химически тоалетни, общината е поръчала 100, които са по големи и са с мивки за елементарни санитарни нужди.

Във връзка с опасност от разпространение на хепатит, водещи са здравното министерство, има риск при нарушено водоподаване, все пак това е болестта на мръсните ръце. Според него има обективно несвършена работа, не може да обвиняваме само природата и е нормално е хората да са гневни и недоволни.

Той добави, че зимата е суха и няма достатъчно сняг на Витоша. По разчети на ВиК дружеството, при този воден режим, Перник трябва да има вода до април.

Според кмета на Перник, язовир Студена се пълни бързо и се празни бързо и не може да се черпи толкова голямо количество вода. В демократична държава той не е съдник и обвинител, сезирал е компетентните органи, прокуратурата да си свърши работата. Има обективно несвършена работа, повтори отново Владимиров.

Не му се влиза в политическа реторика за вот на недоверие, интересува го да приведе Перник в нормално състояния, там има достатъчно главоболия.

Кметът на Перник се надява голяма част от всички съветници да се задействат, а не да седят на завет и да дават само съвети отстрани.

До дни започва изграждането на водопровода от София до Перник

До дни започва изграждането на водопровода от София до Перник

Потреблението на вода по време на режим е по-голямо, отбелязва шефът на ВиК-Перник