В 2.55 ч. тази нощ в РПУ-Ихтиман е получен сигнал, че пред читалището в града има стрелба, съобщават от пресцентъра на МВР. С разрешение на общината едно от помещенията в читалището работи като дискотека само в съботните дни за времето от 22 до 4 ч.

Пристигналият веднага след получения сигнал автопатрул задържа лейтенантът от военното поделение в Божурище Е.Т., който със законно притежаван пистолет, след скандал и побой, прострелял и ранил в крака 28-годишен жител на Ихтиман, който по-късно починал от раните си.

Няколко часа преди това в дискотеката е имало трима полицейски служители , както и представител на РЗ “ПАБ”, които са извършили разпоредената за цялата страна от директора на Национална служба “Полиция” проверка по дискотеки и клубове. След като приключили работата си и съставили необходимите документи, към 23 ч. , полицаите напуснали заведението.

Благодарение на цивилен сержант от полицията в града, който вече си бил тръгнал от дискотеката след частно посещение там и бил на известно разстояние от мястото, но след като чул изстрелите и виковете се върнал и успял да изтръгне оръжието от ръката на военния, други пострадали не е имало.

Арестуваният е отведен в РПУ-Ихтиман, където в присъствието на военен следовател и прокурор ще бъде разпитан. Продължава работата за пълното изясняване на случая.