Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" е в гаранция. Затова фирмата изпълнител ще извърши за своя сметка цялостен ремонт на всички констатирани дефекти при подходящи метеорологични условия. Това се посочва в позиция на Столична община, изпратена до News.bg, във връзка с разпространената по-рано от "Спаси София" информация за нуждата от спешен авариен ремонт.

Припомняме, че от неправителствената организация тази сутрин алармираха, че Цариградско шосе е в аварийно състояние, въпреки цялостното преасфалтиране преди малко повече от година.

Ремонтът на участъка между 4-ти и 7-ми километър е струвал на Столична община над 20 млн. лева, а той вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти, информираха от НПО-то. От организацията изпратиха и снимки в подкрепа на твърденията си.

Дълбоки пукнатини и дупки осеяха ремонтираното Цариградско шосе

Дълбоки пукнатини и дупки осеяха ремонтираното Цариградско шосе

Ремонтът е струвал над 20 млн. лева

Реакцията на Столична община не закъсня. От местната администрация обясняват, че дирекция "Транспортна инфраструктура" в началото на седмицата е констатирала напукване на асфалта в някои участъци на бул. "Цариградско шосе". За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят "Калистратов груп".

За своя сметка фирмата е организирала аварийно запълване на пукнатините с битумна паста. Целта била да не се позволи разширяване на пукнатините по настилката.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала специализираната лаборатория на Агенция "Пътна инфраструктура" да изследва в дълбочина асфалтовите пластове. Ще бъдат направени и сондажи за установяване на причините за напукването.

Фирмата "Калистратов груп" преди три години извърши ремонта на бул. "Цариградско шосе" в участъка от надлеза при бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Ал. Малинов".