Бездомно куче е било умишлено запалено в Бургас в неделя. Целта на злосторника, който залял животното със запалителна течност и драснал клечката, била да гледа как то агонизира, съобщават от Фондация „Приятели на животните", пише Burgasinfo.com.

Хората, занесли животното във фондацията, се страхуват от отмъщение и не съобщават къде се е разиграла случката и кой е виновникът.

Фактът, че четириногото няма анус води ветеринарите на мисълта, че в задните му части е напъхано нещо горящо. Гледката е била ужасяваща. От страх и болка горящото животно се е скрило под паркирана в близост кола, но за да не я подпали собствениците са започнали да го гонят, като го ръгат с пръчки. Един от ударите попада в окото на кучето и му причинява  голям кръвоизлив, разказват ужасени свидетели.

„Хората, които ни предадоха кучето се страхуват и не искат да кажат кой е извършителят. Така  не можем да пуснем жалба, защото нямаме информация. Знаем, че е било квартално куче, което е обичано и не е било агресивно", каза  Миглена Иванова, управител на Фондация „Приятели на животните".

От Фондацията разпространиха снимки на пострадалото животно във фейсбук страницата си, но не, за да искат финансова помощ, а за да покажат на каква жестокост са способни хората.

В момента Любчо, както се казва кварталното куче, е при приемно семейство, което е поело грижите за него. Раните му се пръскат с няколко препарата, дават му се антибиотици, за да не получи инфекция изгорялата плът се почиства, но преди това го упояват, заради силната болка.