Назначена е извънредна проверка във връзка с починала жена в зъболекарски кабинет в Благоевград. Това съобщи Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН).

Проверката започва от 23 май и е назначена от изпълнителния директор на ИАМН Иванка Динева. Министърът на здравеопазването ще бъде запознат с резултатите от проверката, след приключването ѝ, казват още от "Медицински надзор". 

На 22 май е получен сигнал от Спешния медицински център в Благоевград за починала 61-годишна жена в кабинета на зъболекар. Това предаде "Дарик", позовавайки се на полицията. Все още не е ясна причината за смъртта на жената, но няма установени следи от насилие.

По случая беше уведомена прокуратурата и беше започнато разследване.

От БНР съобщават, че жената, от село Кочериново, при рутинно лечение, е била поставена под упойка по нейно настояване. След 20 мин. обаче тя започнала да се задушава, а зъболекарката извикала екип на спешна помощ, като междувременно правела сърдечен масаж.

Установено е, че 61-годишната пациентка е имала сърдечен проблем и най-вероятно е починала от инфаркт. Очакват се резултатите от аутопсията.

Дете е починало в линейка напът за болницата в Благоевград

Дете е починало в линейка напът за болницата в Благоевград

5-годишното е страдало от болки в корема, разстройство и повръщане от 5 дни