Земна маса затрупа работник на фирма „Понсстройинженеринг" на обект от водния цикъл на Враца. Инцидентът е станал днес, малко преди 11.00 часа в кв. "Бистрец", съобщи е-79.

Йордан Маринов слязъл в изкопа, за да отстрани авария на тръба от стария водопровод, съобщава "Конкурент".

Щом влязъл в него, земната маса се срутила и го затрупала изцяло. Четирима от колегите му се впуснали да го изравят, веднага щом чули виковете му за помощ. След като 66-годишният мъж е бил изваден се оплакал, че не си чувства едната ръка и тялото от кръста надолу. Веднага пострадалият работник е транспортиран във врачанската болница, а след това в София. Най-вероятно Йордан Маринов е с множество вътрешни разкъсвания, тъй като видимо нямал никакви наранявания.

По време на инцидента, не е имало монтирано укрепление на изкопа, но е било доставено на място. Причината е, че първо трябвало да бъде отстранена ръчно аварията със старата тръба, а след това да бъде монтирано укреплението на стените и да започнат другите строителни работи на обекта.

За случая е уведомена и Инспекцията по труда във Враца. На място веднага пристигна и екип на полицията заедно с дознател, който направи оглед.