Жителите на едно от най-големите села в Кюстендилско - Джерман, заплашват с протести заради въведения от 1 август режим на питейната вода, съобщи БНР. Режимът не само, че не е отменен, а и става по-непоносим, заявиха джерманци.

Те настояват ВиК-Дупница да открие и отстрани скрити течове по довеждащия водопровод. Искат и сондаж за нов водоизточник.

По думите му директорът на местното ВиК е информиран, но от дружеството нямат намерение да търсят скритата авария. "Ситуацията е нетърпима. Предупредили сме ВиК да очакват нещо като протести", каза кметът Ангел Цветков.

За две трети селото вода се подава по ВиК мрежата на Дупница и в тези квартали проблемът не е толкова сериозен. За останалата част на селото водата не достига. Домакинствата не могат да пускат перални и бойлери да се къпят, носят вода на ръка.

"Довеждащият водопровод, който е изграждан 60-те години, някъде има проблем в горната част на селото и не може да издържа на налягане. От 1 август има заповед за режим, бяха оправданията - с поливането, намаляването на дебита. Но сега мина октомври, а положението е същото", каза кметът Ангел Цветков. Той е избран за трети пореден мандат. 

Обявиха воден режим в цяла Пернишка област

Обявиха воден режим в цяла Пернишка област

Заради критичен минимум на водата в язовир "Студена"