Жители от село Владя и столичния квартал "Княжево" излязоха на протест.
Протестиращите настояват за подобряване на обществения транспорт и инфраструктурата в района. Това е пети протест на жителите на Владая и кв. "Княжево" от 2016 година насам.

Протестиращите заплашиха, че ще блокират движението по главния път Е-79, в района на вече бившите "легнали полицаи" при улиците Мала кория и 10-ти километър непосредствено до "Александровския мост". Предвидено е блокадата на пътя да започне от 12 часа и да приключи в 13 часа.

Жителите на Владая отново протестират

Жителите на Владая отново протестират

Искат светофар, за да се справят с трафика

Според хората Столична община и Столичният общински съвет не са предприели действия по поетите от тях ангажименти за подобряване на обществения транспорт и инфраструктурата във Владая и Княжево. Поради това протестиращите обвиниха в беззаконие общинската управа в София и Агенция "Пътна инфраструктура".

Протестиращите са категорични, че Пътната агенция и Столична община си прехвърлят топката. Те настояват за изграждането на пешеходен светофар при Гара "Владая", светофар на кръстовището при "Александровския мост" и ул. "Мала кория". Те искат и да бъде изградено улично осветление във Владайското дефиле.

Протест затваря входа на София откъм Владая в 17 ч.

Протест затваря входа на София откъм Владая в 17 ч.

Искат обществен транспорт, светофарна уредба и осветление

Васил Николов, председател на инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и "Княжево", заяви пред БНР, че АПИ не извършват както трябва ремонта по пътя София-Перник. По думите му проблемът с отводняването ще остане, защото шахтите не са сменени, а много от тях са запушени. Според Николов пътната маркировка в района също не съответства на пътните знаци. Николов обясни и че хората искат да бъде възстановена маршрутната линия №22.

Ако исканията на протестиращите не бъдат чути, следващата седмица те ще организират шестия поред протест.