земетресението 247 343 лева ще бъдат отпуснати в понеделник – 22 декември, на извънредното заседание на Постоянната правителствена комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи за отстраняване на щетите от земетресението в общините Провадия, Девня, Аврен и Суворово. Това стана ясно при посещението на министър Филиз Хюсменова и председателя на Държавната агенция “Гражданска защита” ген. Никола Николов в Провадия.

175 хиляди лева от сумата са предназначени за община Провадия. Приоритет в ремонта ще имат обществените сгради, училища, детски градини, Дома за деца и юноши в Провадия.

70 души в района са останали без подслон в резултат на земетресението. Част от тях са настанени в 10 фургона, останалите при свои близки и в оборотни жилища в Провадия.
Министър Филиз Хюсменова посети селата Добрина и Манастир, в Провадийско, където има най-много щети.

340 молби от граждани са подадени в община Провадия за нанесени щети вследствие земетресението. Комисия от Застрахователна компания “Европа” прави оглед на пострадалите обекти и жилища.
Ген. Никола Николов уточни, че земетресението не е предизвикано от солниците в Провадия. Той съобщи, че районът е един от деветте с най-голяма сеизмична активност.