За 50-ти пореден път се провеждат протести в София и страната. Остават блокирани три възлови кръстовища в столицата, съобщи Нова телевизията.

Малко след 19:00 ч. недоволните от властта започнаха да се събират пред Партийния дом и Министерския съвет. Очаква се по-късно протестиращите да поемат на традиционното си шествие към "Орлов мост".

Междувременно в столицата се организира и традиционният контрапротест. Недоволните от блокадите днес се събраха на пилоните на НДК. Те тръгнаха на шествие до Съдебната палата. Подготвили са и балони с цветовете на българското знаме.

След като снощният протест в столицата премина без ескалация на напрежението, тази сутрин имаше изненадваща блокада.

В района на бившия Партиен дом се стигна до спречкване с работници. Водени от лидера на БОЕЦ, протестиращите стигнаха до крайната си цел - Съдебната палата. По време на обхода на сградата, част от входовете бяха блокирани, а към прозорците полетяха яйца.

Снимка 493861

Източник: БГНЕС

В късния следобед от Отровното трио дадоха брифинг, за да зададат въпроси към главния прокурор. Те искат да разберат защо Иван Гешев живее в резиденция в Бояна.

В интервю за Нова телевизия вчера Иван Гешев е заявил, че живее в държавен имот по съвет на всички служби у нас.

Остават блокадите на ключовите столични кръстовища.

Демонстрацията тази вечер протича спокойно.

Малко преди 22 часа протестът в Пловдив е преминал в гражданско неподчинение, като част протестиращите, предимно млади хора, са затворили кръстовището при поста над Марица при Панаира и в момента остават седнали на асфалта. Те заявиха, че тази нощ няма да има палатков лагер, нито барикади. Демонстрацията минава мирно, без напрежение и провокации. ​