В София за 92-и ден недоволни от работата на правителството и прокуратурата се събират на жълтите павета. Въпреки лошото време протестиращи започнаха да се събират в Триъгълника на властта около 19:30 ч., съобщиха bTV и БНР.

В палатката пред Президентството тече подписка за отпадане на задължителното използване на маски и шлемове. Към 20 ч. недоволните блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

Основна тема за протестиращите е резолюцията за върховенството на закона, приета от Европейския парламент. Те определиха документа като "голям успех на антиправителствените протести".

Габрово, Велико Търново и Горна Оряховица се обединиха в протестно автошествие срещу правителството и главния прокурор. Десетки автомобили се включиха в автопротеста с маршрут Велико Търново - Лясковец - Горна Оряховица. Демонстрантите спряха с развети знамена и скандирания за оставка пред общината в Горна Оряховица и пред обект от веригата бензиностанции.

Припомняме, че по-рано днес двама мъже в Пловдив бяха арестувани след опит да спрат за разговор здравния министър проф. Костадин Ангелов. Единият е актьорът Даниел Михайлов, а другият е Валентин Караджов.

Михайлов твърди, че е бил уволнен от работа от театъра в Габрово заради участието му в антиправителствените протести. Караджов е с 24 криминални регистрации и според полицията, днес е бил употребил алкохол. По данни на МВР, те са се опитали да замерят проф. Ангелов с яйца.

Здравният министър отрече да е бил уцелен и определи поведението им като агресивно. Двамата мъже са осъдени на три дни арест по бързата процедура.