Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори - АБРО е подала заявление за напускане на Българската медийна коалиция.

Решението е било взето след гласуване по време на годишното общо събрание на асоциацията, уточняват от пресцентъра на АБРО. 
Преди вота бил поставен въпросът за причините, поради които АБРО членува в БМК, и никой от участниците не успял да представи аргументиран отговор.

Освен това от АБРО смятат членуването си в БМК за безсмислено предвид факта, че от коалицията вече не се занимават с медийна проблематика, а с политическа.

Не на последно място АБРО е единствената работодателска организация в БМК и поради този факт от асоциацията също не виждат причина да продължат членството си в коалицията.

Освен това на събранието било взето решение за приемането на нов устав, за преструктуриране на асоциацията, както и за ясно очертаване на бъдещите планове и действия на организацията.

При преструктурирането членовете на АБРО вече ще бъдат разделени на три секции - местни радиооператори, радиомрежи и телевизионни оператори.