Делото на агент Алберт (Георги Коритaров, според вътрешния министър Петков) бе предадено на БиТиВи.

Това стана публично – по време на предаването „Сеизмограф”, чиито гости бяха журналистката Ангелина Петрова – получила достъп до МВР архива, Явор Дачков и издателят на „Земя” и бивш шеф на 6-то Димитър Иванов.

Нищо няма да правя, не мога да докажа нищо.
С тези думи Петрова заяви, че няма да се занимава с това, което са й дали от МВР, както и че трябва да й се вярва, че съвсем произволно е посочила имената на неколцината топ журналисти във въпросното си искане до вътрешното ведомство.

Тя уточни, че е получила само част от досието на агент Алберт и тъй като липсва другото досие – на Димитър (Кевор Кеворкян), което е унищожено, тя не иска да се занимава с получените материали.

Припомняме, в конкретния случай стана ясно, че и досиетата на явочниците Бор (Тошо Тошев) и Липа (самата Ангелина Петрова) са унищожени и за тях има само картончета.

По повод на разкритото, че и самата тя е била явочник, Петрова бе категорична, че не е знаела нищо.

Това е напълно възможно потвърди и Димитър Иванов, тъй като по принцип използваната явка не върви с временния съдържател на местото и ако тя сменя собственика си се сменя и явочника.

Според Иванов МВР прави груба грешка, че процедира по този начин.
Това море няма дъно, заяви бившият шеф на 6-то, като по думите му трябва да не се чете в хаос – както е в момента, а целенасочено.

По повод унищожаването на досиета Иванов обясни, че подобна процедура не е била незаконна, а се е извършвала по установен и регламентиран ред.

От своя страна Явор Дачков бе категоричен, че журналист, който е бил доносник, няма право да води предаване, нито пък да издава вестник.
Той обаче изрази съмнението си по повод подбудите на Ангелина Петрова, с които тя е поискала достъпа до тези досиета.