Станков Хулиганството не е най-вярната юридическа квалификация по делото срещу неизвестен извършител във връзка с информациите за двойното гражданство на премиера. Това заяви министърът на правосъдието Антон Станков. Сигналът от кабинета на премиера не определя какво трябва да предприеме самата прокуратура, допълни той.

Хулиганставщи медии няма и независимо по какъв начин е съзирана прокуратурата, решение на прокурора е какъв вид дело ще образува и по кой текст от Наказателния кодекс, каза още министърът на правосъдието Антон Станков, уточнявайки, това че канцеларията на премиера е съзирала прокуратурата, в никакъв случай не определя действието на самия прокурор.

На въпрос, дали решението на казуса сега е във Върховната касационна прокуратура, което трябва да даде отговор на жалбата на Яни Янев за гражданството на премиера, министър Станков потвърди, че така трябва да бъде.

Подадох сигнала за хулиганство, защото смятам, че развитието на скандали едва ли е полезно за нашата държава, заяви от своя страна Ради Найденов, началник на кабинета на премиера, съобщи Дарик Радио.

Въпросът за двойното гражданство на премиера може да е елемент от предизборната обстановка в България, смята още Найденов. Концентрирането върху този въпрос може да има негативни последици, допълни той. Според него, обществото има право да задава въпроси за гражданството на премиера.

За да стане Симеон Сакскобургготски премиер, той трябва да отговаря на определени формални изисквания и те са изпълнени. Документите за това съществуват, обясни Ради Найденов.

Не съм насочил обвинение към някого, съзирах прокуратуата, за да провери има ли лош умисъл срещу министър председателя и смятам,че постъпих правилно, категоричен е Найденов.