Богатата природа на България ще бъде представена днес в Генерална дирекция "Околна среда" в Брюксел от Министерството на околната среда и водите, съобщи правителствената информационна служба. Представянето е в рамките на Седмицата на България в Европейската комисия /29 януари-2 февруари/, организирана от Постоянното представителство на страната ни в ЕК. Мотото е "България - зеленото злато на Европа".

В мултимедийна презантация ще бъде представено богатото биологично разнообразие и най-ценните видове, които се срещат у нас. Филми ще представят националните паркове „Централен Балкан", „Рила" и „Пирин", както и добри практики за развитие на бизнес в защитени територии в България. Ще има изложба от плакати на екологична тема.

Гостите ще дегустират български вина и екологично чисти дарове на българската природа. Ще опитат баница и питка с шарена сол, приготвена специално от дива чубрица и билки от Централен Балкан, а също и домашен конфитюр от черни боровинки и диви ягоди от там.

Ще пият специален балкански чай с балкански билков мед пак от Централен Балкан и ще получат сувенирни торбички с билкова смес за чай. В залата ще се носи аромат на сушени цветове от българска маслодайна роза от Розовата долина.