Баварско радио е съобщило, че летище “Сарафово” ще бъде затворено за чартърни полети за туристи през лятото, съобщи заместник-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов. Той допълни, че в информацията си радиото се е позовало на информация в българската преса.

Досега няма отказали се немски туристи, но след тази информация, излязла в немската медия преди два дни, не може да се гадае, коментира заместник-министърът. Той е получил от Министерството на транспорта и съобщенията и от МВР, че чартърните програми ще бъдат изпълнени по график.

Няма проблем руските самолети Ил-86 да кацат на летището във Варна, каза Хаджиниколов, като опроверга информация, тиражирана преди няколко дни в Русия.

Той се разбра с браншовите организации за промени в Наредбата за категоризация на туристическите обекти. За семейните хотели висшето образование вече няма да е задължително за управител. Необходимо ще бъде средно специално образование.

100 кв. м. повече ще иска Министерството на икономиката за икономическата борса в Берлин, а за изложението в Москва – още 200 през следващата година, съобщи още Хаджиниколов.