89% от акциите на медийната група Инвестор.БГ са преминали в нов(и) собственици по-рано днес. Прехвърлянето на собствеността е станало в 36 сделки, като последната е била при цена на акция от 12.5 млн. лв. Така компанията е оценена на 18 млн. лв., а прехвърлената собственост е за 16 млн. лева.

По късно investor.bg, съобщи че купувач е собственикът на телевизия Bulgaria on Air. Пред сайта изп. директор на телевизията Виктория Миткова, заяви че "глобалната мрежа смени изцяло динамиката на разпространение на информацията, доведе до необратими нови тенденции в развитието на медиите".

Наясно сме, че днешният свят информационно се проектира в интернет, ние направихме анализ, и независимо, че щяхме да инвестираме по-малко средства в наш проект, решихме да предприемем тази стъпка. Нашият проект щеше да е с по-малка инвестиция, но щеше да се нуждае от период от 3 до 5 години за развитие, а ние търсим незабавен ефект за медийната група, каза още изпълнителинят директор на телевизята, зад която стоят капитали на варненската групировка ТИМ.

Така стана ясно кой е купувачът на компанията, която държи сайтовете investor.bg, dnes.bg, gol.bg, automedia.bg и др.

Припомняме, че в края на миналта седмица стана факт друга сделка на интернет медийния пазар. Дарик купи от Санома групата Нет Инфо, която управлява пощата АБВ, vbox7.com, информационният сайт vesti.bg и др.

Към края на 2012г. собственици на над 71% от капитала на дружеството са 7-8 фирми и физически лица, членове на управителния съвет. Сред тях са Technology in Central and Eastern Europe S.C.A SICAR, Любомир Леков, Филип Пашов, Николай Ангелов Мартинов, Юником Консулт ЕООД, Алекси Андонов, Кадзко България ООД и Гергана Харалампиева Златанова - Лекова.