Носителят на награда "Оскар" музикант и актьор Джаред Лето призовава за опазването на Национален парк "Пирин". Артистът публикува в официалния си профил в Twitter инициативата на WWF за спасяване на вековната гора в българската планина.

"Присъединете се към мен, за да помогнем за спасяването на вековните гори в Национален парк Пирин, от разширяването ски зоната и сечта". Това написа в профила си Фронтменът на Thirty Seconds to Mars.

Днес той дори се обърна към премиера Бойко Борисов с призив да бъде защитена гората.

"Бойко Борисов, моля, защитете Националния парк Пирин от катастрофална търговска сеч + ски инфраструктура", пише в поста му, които е придружен от молещи се емотикони.

Припомняме, миналата седмица граждани, неправителствени природозащитни организации и граждански групи, членуващи в Коалиция "За да остане природа в България" протестираха в центъра на столицата във връзка с проект на Решение на МС за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение на договор за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от НП "Пирин".

Нено Димов оттегли промените за концесията на Банско

Нено Димов оттегли промените за концесията на Банско

Втори лифт не може без промяна в плана за управление на Пирин