Телевизия euronews отбеляза своята 15-годишнина с цялостна нова визия на програмата.

В сътрудничество с агенцията FFL Paris, новинарският канал извърши стратегическо обновление на своята търговска марка.

Цялата визия на телевизията е променена - ново лого, нов девиз, нов цялостен изглед, нова идентичност на програмите, нова уеб-страница и нова рекламна кампания за комуникация без редакторска намеса.  

Арабският ще стане осмият пълноправен език на euronews, като услугата ще бъде стартирана от екипа през юли 2008 г.

Другите езици, на които излъчва канала, са: английски, немски, испански, френски, италиански, португалски и руски.

Новото лого на euronews е във формата на кръг, а новият девиз на канала - PURE, отразява основните му ценности -  честност, цялостност, неутралност и прозрачност в излъчваните материали.

"Дължахме това на себе си: да позиционираме марката, да заявим кои сме и да осмислим със средствата на комуникацията онези ценности, които правят euronews по-успешен от конкурентите му по света.

Един новинарски канал не възприема европейския зрител като пасивен консуматор, а като гражданин, способен сам да си състави мнение. Ние сме единственият сериозен канал, насочен към  възрастните. Ние сме новинарски канал без конкуренция и без его", заяви президентът на euronews Филип Кайла.

Информационният канал се приема по целия свят от над 200 милиона домакинства в 130 страни по кабел, сателит или чрез наземно разпространение.

Програмите се излъчват и чрез мобилните оператори на 20 европейски страни (3G, VOD), по ADSL/високоскоростни интернет мрежи в 30 страни и на живо на борда на самолетите на големите авиокомпании.