ПОСЛЕДНО: Неправилна работа с електрожен е най-вероятната причина за избухването на пожара. Това заявиха от районната служба за пожарна и аварийна безопасност в Благовеград, предаде БНР.
Според пожарникарите, огънят е унищожил скъпа техника, машини и оборудване на фирма за абразивни и ерозионни дейности. В шивашкия цех, който също се помещава в изгорялата сграда, машините са били изнесени преди няколко дни и там е имало малки количества готова продукция. Поради тази причина следствието работи и по версия за умишлен палеж с цел застрахователна измама.

Голям пожар е избухнал в промишлената част на Благоевград. Огънят напълно е унищожил цех в бившия завод за високоговорители “Ворошилов”. Изгорели са около 700 кв. м. покривна конструкция и неустановено засега количество техника, машини и оборудване.

В момента на мястото на пожара са няколко автомобила на Регионалното звено за пожарна и аварийна безопасност – Благоевград. Потушаването на стихията продължава.

По предварителни данни пострадали няма. Причините за пожара се уточняват. Според пожарникарите щетите са огромни, но най-рано утре те ще бъдат известни.