учители - екообучене Главният секретар на Министерството на околната среда и водите Леончия Сеизова ще открие национална кампания за обучение в областта на околната среда на учители, директори и експерти на регионални инспекторати на Министерството на образованието и науката.

Така нареченият “Зелен пакет” ще бъде представен в МОСВ.

След Полша България е втората страна, разработила модел за образование в областта на околната среда и устойчиво развитие.

“Зеленият пакет” е интерактивна форма на обучение, която съдържа помагало за учителя, CD-ROM с разнообразна информация за опазването на околната среда, интерактивна игра “Да потърсим най-доброто решение” с 22 казуса, свързани с устойчивото развитие, видеокасета с 32 образователни филма и видео-клипа, сертификат, печат.

Целта на интердисциплинарния процес е хората да придобият знания, умения, мотивация и ангажираност да използват природните ресурси по устойчив начин и да поемат отговорността да работят за качеството на околната среда.

Националната кампания за обучение в областта на околната среда е ориентирана приоритетно към учителите по биология, химия, география и физика в системата на средното образование. Обучението ще премине поетапно в 25 региона от цялата страна.