Питейната вода в столицата е една от най-качествените в ЕС. Това обясни председателят на КЕВР Иван Иванов пред подкомисията в НС, която контролира дейността на регулатора.

Той е ядосан от внушенията, направени от червения депутат Таско Ерменков за качеството на водата в София. Поискал от Софийска вода да представи резултатите от проверката за качеството на водата. Никъде нямало проблем с водата.

ГЕРБ сезира ДАНС и прокуратурата за „фалшивата” новина за водата на Ерменков от БСП

ГЕРБ сезира ДАНС и прокуратурата за „фалшивата” новина за водата на Ерменков от БСП

Водата не е замърсена

Директорът на дружеството Арно Валто му предоставил на диск данните от всички над 50 контролни точки за измерване качеството на питейната вода.

Иван Иванов успокои, че софиянци не трябва да имат никакви притеснения за водата, която пият.

Ефектът, който предизвикал статуса на Ерменков в социалната мрежа е завишена консумация на минерална вода. Собствениците на компании могат да му благодарят, предложи шефът на КЕВР. Също така 24 часа столичани били на тръни дали е вярно написаното от червения депутат. Този, който е подал тези сведения на Таско Ерменков е един злонамерен лъжец, посочи Иванов.

Софийска вода опроверга слухове за отровна вода

Софийска вода опроверга слухове за отровна вода

И Таско Ерменков притеснен от състоянието на водата

Припомняме, депутатът от БСП Таско Ерменков публикува в профила си в социалната мрежа Facebook пост, в който информираше хората, че негов приятел го е предупредил, че водата в столицата е отровна. 

От Софийска вода веднага отговориха, оборвайки написаното от Ерменков. Дружеството информира, че водата се проверява постоянно и качеството и е завидно.Червеният лидер Корнелия Нинова поиска от Таско Ерменков да се извини публично, но не видя причина той да бъде отстраняван от партията. 

Припомняме и че главният прокурор Сотир Цацаров разпореди Софийската градска прокуратура да извърши проверка по сигнала на депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков срещу народния представител от БСП Таско Ерменков за "фалшивата" новина за заразената вода в София.

БСП нахока Ерменков, ГЕРБ отново атакуваха

БСП нахока Ерменков, ГЕРБ отново атакуваха

Постът на Ерменков бил хибридна атака според Тома Биков

Междувременно от Столичната регионална здравна инспекция съобщиха, че питейната вода в София не е замърсена. В качеството на водата не са регистрирани отклонения.

В тази връзка столичното РЗИ уверява всички жители и гости на столицата, че консумацията на питейната вода не крие риск за здравето на хората.

Водата не е замърсена според проверката на столичното РЗИ

Водата не е замърсена според проверката на столичното РЗИ

Водата отговаря на всички изисквания за качеството