От централата на КТ “Подкрепа” разпространиха изявление, в което се казва, че с тревога и възмущение следят разгорелия се дебат в медиите и обществото по въпроса за разсекретяване на досиетата.

Участниците в този спор, изхождайки от различни интереси и съображения, в някои случаи користно-политически, се опитват да раздухат политическа истерия, която да използват за пореден път като средство за дискредитиране на политически противници, предвид предстоящите президентски избори, смятат синдикалистите.

КТ “Подкрепа” като един от основните участници в българския - т. нар. демократичен преход, за пореден път настоява проблемът с досиетата най-после да бъде окончателно решен.
Считаме, че спорадичното огласяване на досиета не е в интерес нито на обществото, нито на предстоящата ни европейска интеграция, се казва в документа.

КТ “Подкрепа” винаги е имала ясна позиция за пълно и безусловно разсекретяване на всички досиета и в настоящия момент призовава компетентните органи и институции да не позволяват този проблем да бъде използван за политически шантаж и да се превърне от обществено-политически в личностно-морален.