Арсенова Министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова ще посети целодневна детска градина №1 “Снежанка” в гр. Лом, където ще представи Флупи-пакет. Той е част от националната кампания на МОСВ за най-малките “С Флупи за по-добра околна среда”.

Кампанията има за цел да приучи децата към правилно отношение към околната среда и да повиши общественото съзнание в тази област.

Кампанията е част от международен проект, който се реализира на няколко етапа. Първият е за деца от 3 до 8 годишна възраст, вторият за деца от 8 до 10, който ще бъде реализиран през следващата година, а третият е за деца от 10 до 12 години.

Заедно с Флупи те ще усвояват най-важните знания за замърсяването на водата и въздуха и правилата за това как да ги пазим чисти.

Министерството на околната среда и водите запозна над 1000 детски градини и училища в столицата и страната с малкия Флупи. Децата се срещат със своя нов приятел чрез няколко цветни книжки “Флупи и водата” и “Флупи и въздухът”, постери, Флупи-домино, лепенки и видео-касета с анимирана версия на книжките и съвети за това как да се държим по начин, който не вреди на околната среда.
Всеки комплект е придружен от ръководство за учителя, а с куклата Флупи за ръка, той превръща всяка среща в истинско приключение за децата, опознаващи природата.

По-късно министър Арсенова ще се срещне с ученици и учители от СОУ по мениджмънт, чужди езици и изкуство “Димитър Маринов” в Лом и ще представи книжката “Къде отива боклукът”.

Книжката е част от поредицата “Първи стъпки в науката” и вече е преведена на повече от 50 езика по света. Тя има за цел да запознае децата стъпка по стъпка с произхода на различните видове отпадъци и по какъв начин те могат да бъдат събирани и оползотворявани.