"Когато всичко бъде завършено, ще можем да дадем оценка на свършеното." Това заяви пред БНТ заместник-кметът по направление "Транспорт и транспортни комуникации" в Столична община Евгени Крусев във връзка с пускането на движението по столичния булевард "Княз. Ал. Дондуков".

Пускат движението по столичния "Княз Ал. Дондуков"

Пускат движението по столичния "Княз Ал. Дондуков"

В участъка от улица "Г. С. Раковски" до булевард "Васил Левски"

Според Крусев обектът е бил един от най-сложните в планираните ремонти през това лято в София. По думите му в централната отсечка на емблематичния столичен булевард паважната настилка е била запазена.

Гаранционният срок на ремонтирания участък от бул. "Дондуков" е 5 години.
Цената на ремонтните дейности възлиза на около 7 млн. лв. Парите ще бъдат изплатени, когато всички довършителни дейности бъдат завършени, уточни Крусев.

Пак поправят ремонтирания участък от столичния бул. „Дондуков”

Пак поправят ремонтирания участък от столичния бул. „Дондуков”

За 2 месеца паветата са се разместили...

Припомняме, след близо 6 месеца ремонт снощи, 17 ноември, движението по бул. "Дондуков" беше възстановено. Ремонтът на емблематичния столичен булевард се превърна в една от най-обсъжданите теми във връзка с ремонтите в София.
Първоначално дебатите започнаха относно това дали по булеварда трябва да се запази паважната настилка и дали да има велоалея.

Остри реакции бяха предизвикани и от начина на ремонтиране на булеварда - столичани скочиха, че трамвайните релси не се поставят по съвременна технология.

Общински съветници искат незабавно прекратяване на договора за ремонт на бул. "Дондуков"

Общински съветници искат незабавно прекратяване на договора за ремонт на бул. "Дондуков"

Действията на Йорданка Фандъкова са очевидно неработещи според общинарите

По-късно членове на Общинския съвет в София поискаха договорът с фирмата изпълнител на ремонтните дейности да бъде прекратен, защото ремонтът не е качествен. Това предизвика серия от коментари за т. нар. "ремонт на ремонта" в Столична община, което според мнозина става тенденция.