гора Промените в Наказателния кодекс, свързани с борбата с незаконната сеч и контрабандата с дървен материал, най-вероятно ще бъдат направени в началото на септември, заяви през БНР заместник министърът на земеделието и горите Меглена Плугчиева.

Тя обясни, че отлагането на мерките е заради прекалената заетост на депутатите през последната работна седмица на Парламента преди началото на лятната ваканция.

Тази сутрин Плугчиева беше поканена на оперативно съвещание в МВР, за да бъдат прецизно формулирани новите текстове, предложени за промени в НК.

Тя и министърът на вътрешните работи Георги Петканов бяха категорични, че се търси най-бързата процедура за законови промени и затова новите предложения ще се внесат в Народното събрание не чрез депутати, а чрез Министерския съвет.

Ние подготвихме промени в НК, една от които е свързана именно с горите. С оглед на процесуална икономия – за да може по-бързо да стане тази промяна – решихме да се възползваме от услугите на депутатите. Това не можа да стане, затова депозирахме в Министерския съвет нашите предложения за промяна в НК, каза министър Петканов.