Пети ден продължават протестите на миньори и енергетициОстават блокирани ключови пътни артерии в страната.

Премиерът Николай Денков отново покани за разговори протестиращите, но късно снощи промени мястото на срещата. След провала на срещата в Министерския съвет той отправи покана за среща на място в Раднево. След като протестиращите поискаха среща и с депутатите обаче, премиерът ги покани в парламента, съобщава БНР.

ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС потвърдиха участие в срещата.

Вчера председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви, че бизнесът също настоява и дори е насрочена среща с премиера и енергийния министър Румен Радев този следобед. До полунощ обаче информацията не беше потвърдена от кабинета.

Първата потенциална среща между Денков и протестиращите бешенасрочена в неделя, но тогава те не се отзоваха. Министър-председателят обаче остави отворена вратата за преговори.

Миньорите написаха исканията си

Миньорите написаха исканията си

Искат да се осигури механизъм за капацитет на въглищните централи

Вчера протестиращите поискаха сериозни промени в териториалните планове, както и среща с парламентарните групи.

Блокадата на АМ "Струма" при Дупница, която започна вчера, ще продължи до решаване на проблемите с Регионалния справедлив преход и изпълнението на шестте точки, изпратени до парламентарните групи в Народното събрание.

Организаторите на протестната проява поясниха, че най-малко по 100 протестиращи ще са на магистралата при пътен възел "Бинека", като движението е спряно и в двете посоки. Полиция и жандармерия охранява блокирания участък и подходите към него.

Направен е график за редуване на протестиращите по 8 часа - тези, които не са в дежурство и на смяна, са на АМ "Струма". Снощи от беше докаран и агрегат, за да се осигури ток за през нощта. Осигуряват се също храна и вода за протестиращите.

Миньорите получават до 36 заплати, ако не им се работи в новата държавна фирма

Миньорите получават до 36 заплати, ако не им се работи в новата държавна фирма

Правителството е приело плана за справедлив преход