За втора поредна година България ще отбележи Деня на Земята – 22 април. Той е обявен от Общото събрание на ООН през 1993 година. Кампанията за Деня на земята у нас е под надслов “Вода за живот”.

По този повод в Никопол ще бъде пусната в действие възстановената стара чешма и ще бъдат засадени декоративни храсти и дървета.

От 18.00 ч. в музея “Земята и хората” министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова ще бъде домакин на традиционната за Деня на Земята среща с представители на обществеността, държавни институции и дипломати. В срещата ще вземат участие и министрите Васил Иванов и Игор Дамянов.
Министерствата на младежта и спорта и на образованието и науката са водещи партньори в провеждането на Националната кампания за Световния ден на Земята 22 април, отбелязват от правителствената информационна служба.

По време на срещата ще бъдат отличени децата, участвали в Националния конкурс за рисунка и хайку стих на тема “Вода за живот” . Ще бъде открита и изложба с наградените творби.
Шест от най-добрите рисунки на децата след открития урок на художника Иван Яхнаджиев на тема “Водата през очите на твореца” също ще получат награди.

Програмата предвижда и концерт на оркестър “Симфониета” , с участието на млади солисти от Международния музикален фестивал “Музиката и земята”.