Инженер Цветан Марков е новият шеф на Природен парк "Българка" в Габрово, предаде БНР. Повече от година паркът бе управляван от Али Алиев, чието назначение предизвика протести. За това време дългогодишната директорка на парка Мая Радева беше уволнена, а впоследствие възстановена на поста от съда.

След като бе възстановена от съда бившата директорка на Природния парк "Българка" Мая Радева се оттегли, след като прие предложението на Изпълнителната агенция по горите да напусне поста.

На овакантеното място е назначен инженерът по горско стопанство Цветан Марков. Заместник-изпълнителният директор на агенцията Красимир Каменов не отрече твърденията на бившата директорка Мая Радева, че съществува опасност да не бъдат възстановени разходвани средства по проекти от страна на Оперативна програма "Околна среда":

"Има опасност наистина от загуба на средства и затова сме изпратили екип от Агенцията по горите в природния парк с новото ръководство да работят непрекъснато и наистина да намерим решение".

Представители на Агенцията по горите посетиха планинската местност "Узана" над Габрово по повод 90-та годишнина от отбелязването на Седмицата на гората.