Продължава обявеното "кризисно положение" в общините по поречието на река Дунав.

Вземат се превантивни мерки за недопускане на епидемии. Екипи на Гражданска защита и служители от Дезинфекционните станции обработват наводнените помещения и залетите площи.

Препарати срещу комари и други насекоми са доставени във всички засегнати селища, се казва още в съобщението. Екипи на МДПБА, МО, МВР, Напоителни системи, ВиК и други структури извършват отводнителни и аварийно-възстановителни работи.

В Никопол продължават да изпомпват вода от мазета и приземни етажи на сгради и спасители от дирекция "Гражданска защита" - област Плевен.

Продължава отводняването на Южната промишлена зона на Видин и на мазета в село Симеоново. Във Видин утре ще се включи в отводняването и екип от Дирекция "Гражданска защита" - София.

В Лом остават залети от подпочвени води около 100 дка крайбрежна ивица, 15 дворни места и 25 мазета.

Екипи на МДПБА - Монтана отводнява залетите от филтрационни води къщи, както и наводнения терен между дигите на р. Цибрица и р. Дунав с площ около 300 дка.

Извършва се дезинфекция на отводнените къщи и дворове. В село Долни Цибър продължава снабдяването на населението с питейна вода от екипи на Гражданска защита - Монтана.

В доставените от МДПБА 10 фургона са настанени семейства, останали без подслон, съобщи БНР.