Архиепископът на руския град Уфа призова ръководителите на местните православни, ислямски и юдейски религиозни организации, както и ръководителите на държавните органи “да игнорират” общоруската конференция “Екология и възраждане на духовността”.

Предполага се, че форумът ще се проведе през октомври от Съюза на еколозите на Република Башкортостан, съобщава електронното издание Religiabg.com.

Инициативата за провеждане на тази конференция бе обявена по време на Башкирската републиканска конференция “Екология и възраждане на духовността”, която се проведе в Уфа на 21 май 2003 година.

Тази конференция е лукава PR-акция на окултната неоезическа секта “Анастасия”, чийто основател и ръководител е някой си Владимир Мегре, автор на серия книги за измислена от него жена Анастасия, притежаваща особени окултни способности, се казва в обръщение, разпространено от епархиалното управление на Уфа.
В документа е отбелязано, че на провелия се през 2003 година форум изведнъж и “случайно” се оказал и самият основател на сектата Владимир Мегре.