Утре Съветът за електронни медии ще изслуша подалия оставка генерален директор на БНТ Емил Владков, както и на Уравителния съвет.
След това оставката ще бъде гласувана и ще се избере временно изпълняващ длъжността.

Няма вариант бившият директор на Българската национална телевизия Кирил Гоцев да бъде възстановен от съда на поста си, след като вчера настоящият шеф на телевизията Емил Владков подаде оставка.
Това заяви пред Дарик радио по-рано днес председателят на СЕМ Райчо Райков.

Няма такава вероятност поради факта, че делото на първото заседание е на 20 септември. Дори и да бъде отменено решението за предсрочното освобождаване на Гоцев, съветът ще обжалва, коментира Райков.

По думите му, една оставка не е трагедия, а най-сериозният извод е, че СЕМ трябва да работи в рамките на закона.

А по закона следва да се назначи временно изпълняващ длъжността директор на БНТ, а след това да се организира нов конкурс, каза още Райчо Райков.

Междувременно контактната група в БНТ, излъчена от общото събрание на медията, излезе с декларация, в която се иска за временно и.д. генерален директор да бъде избрана Бойка Бойнузова, Борислав Геронтиев или Симеон Василев.
Това съобщи журналистът Горан Благоев пред БНР.

В декларацията се настоява членовете на СЕМ, гласували за избора на проф. Емил Владков през май, да поемат отговорността си като подадат оставка.

Припомняме, че вчера проф.Владков поиска да бъде освободен от поста директор на БНТ. От своя страна Райна Николова от СЕМ съобщи, че съветът заседава извънредно от 12.00 часа днес, за да обсъди оставката на проф. Владков.
По думите й, всяка оставка е морален акт, който е оправдан, ако някой чувства, че не може да се справи със задълженията си.