ОДС: Истинската власт в БНТ е в ръцете на Кеворк Кеворкян

Съветът за електронни медии прекрати предсрочно мандата на генералния директор на БНТ Кирил Гоцев. Това решение беше взето с 5 на 4 гласа на закрито заседание днес.

За освобождаването на Гоцев са гласували председателят на СЕМ Райчо Райков, Марко Семов, Лилия Райчева, Маргарита Пешева и Тома Иванов.
Райна Николова, Стефан Димитров, Юлияна Тончева и Мария Стефанова, които гласуваха против прекратяването на мандата на Гоцев, напуснаха заседанието на СЕМ.

След скандалното напускане на четиримата, останалите надзорници избраха за временно изпълняващ длъжността генерален директор Борислав Геронтиев, досегашен член на Управителния съвет на телевизията.

Мандатът на генералния директор Кирил Гоцев е прекратен заради груби и системни нарушения, съобщи говорителят на СЕМ Юлиана Тончева.

Пред "Дарик радио" Гоцев коментира, че скоро ще се върне на поста, защото СЕМ е нарушил закона при днешното му освобождаване. Той определи решението като смехотворно.
За пръв път в историята на телевизията се извършва опит за смяна на директора по икономически, а не по политически причини, посочи Гоцев.

Това е правен батак, разиграва се фарс. Това решение на СЕМ няма да издържи в съда, заяви Райна Николова на излизане от сградата на СЕМ. Тя поясни, че нейните колеги не са се съобразили със становището на правния отдел на СЕМ, което гласи, че при работата си Кирил Гоцев не е допуснал системни нарушения.