Златни пясъци От 25 юли заведенията в курортният комплекс “Златни пясъци” ще трябва да спират музиката си в 23.30 часа, съобщи Днес+.

Спирането на музиката няма да влияе на работното време. Това бе решено днес на среща, в която взеха участие представители на Община Варна, V РПУ, Комисията за защита на потребителите, сметопочистващата фирма “Адиан”, Съюза на собствениците и Варненска туристическа камара.

Заповедта ще бъде подписана от кмета на Варна Кирил Йорданов и ще се санкционира съгласно наредбата, която се изпълнява в момента във Варна.

За първо нарушение глобата ще бъде акт до 500 лв., а за всяко следващо нарушение санкциите ще бъдат предупреждение за спиране, временно спиране и окончателно спиране.

През август музиката в заведенията в комплекса ще бъде спирана в 23.00 ч., а през септември в 22.30 ч.

Контрола по изпълнението на заповедта на кмета Кирил Йорданов съвместно ще упражняват служители на Община Варна, полицаи от V РПУ и Комисията за защита на потребителите.

Спира се и даването под наем на мотопеди в “Златни пясъци”. Причината е оплакванията от туристи, че вдигат шум и са опасни за пешеходците, които се разхождат по алеите. Оказва се, че нито една от фирмите, които предлага тази услуга, няма издадено разрешително за извършване на такъв вид дейност в комплекса. Ограничението за движение на мотопеди няма да важи само за служители на курорта, които се грижат за инфраструктурата му.

От понеделник в “Златни пясъци” екопатрули и полицаи ще охраняват зелените площи и ще лепят стикери на паркиралите върху тях автомобили.

Пак в началото на седмицата ще стартира и проверка на павилионите за разрешителни. В схемата за търговските обекти на комплекса фигурират 400 обекта, а на практика те са двойно повече.

Щандовете на тези, които нямат разрешителни, ще бъдат вдигнати и извозени от “Златни пясъци” за сметка на търговците. Наред с разрешителните ще бъдат направени проверки и на хигиената на обектите.

За да се прекрати безразборното лепене на афиши в комплекса, се предвижда поставянето на специални за тази цел колони. А листовките, които се раздават с рекламна цел, ще бъдат поставени на специални щендери на рецепциите на хотелите.