Църквата в Черноморец получи още мощи на Св. Николай, предоставени от базиликата в италианския град Бари, където в саркофаг е погребан светеца, съобщи „Хоризонт".

Десетки миряни присъстваха на специалната церемония по предаването на мощите в храма "Свети Николай Чудотворец" в морския град.  Искането за дарението беше отправено след кражбата на аналогичните мощи преди няколко месеца, припомни проф.  Божидар Димитров - директор на Националния исторически музей, който донесе новото миро в Черноморец.

Това е загуба за вярващите християни и затова използвах възможностите си, за да доставя новите свети мощи, което е уникално в световната практика според мен, тъй като само преди 2-3 години ние искахме от тази църква и те ни дадоха, посочи Димитров.

През 2010 година три ампули с телесна течност, която изтича от санкофага на светеца в базиликата в италианския град бяха предоставени на църквите в Бургас, Созопол и Черноморец. Местните жители се надяват, че новата християнска реликва ще помага и закриля морския им град.

Жителите на градчето са убедени, че мощите на светеца ще привлекат повече туристи.