Пари Поредица от съдебни дела принудиха настоящия стопанин на реномираното издание да къса всички връзки между вестника и старите фирми-издатели “Рубикон” ООД и ИК Пари АД.

След като бившият съдружник и главен редактор на “Пари” Евгени Петров спечели всички дела срещу Валентин Панайотов, предприятието в-к Пари бе изнесено в дружество, което формално няма връзка със старите издатели.

Справка в “Държавен вестник” показва, че Панайотов свиква на 11 април Общо събрание на ИК Пари, на което дружеството ще бъде обявено в ликвидация като по този начин цели да обезмисли всички решения на съда - вкл. и това на Върховния касационен съд.

Вероятно според Панайотов единствената връзка, която изданието все още има със стария издател е имота, който вестникът обитава повече от 10 години и затова, според някои информации, той напуска “Цариградско шосе” 47А.

News.bg опита да се свърже с г-н Панайотов и да му даде възможност да опровергае или потвърди тези слухове. “Аз с вашето издание не говоря”, беше краткият отговор на издателя, с което и разговорът приключи. Но ние все пак ще си зададем въпросите:

Как ще бъде ликвидирано дружество, срещу което има уважен от съда иск за $70 000 за неплатени наеми и на което са запорирани сметките? Как ще бъде ликвидирано дружество, което е правоприемник на Рубикон ООД, където бяха възстановени старите съдружници?
Имат ли старите съдружници основателни претенции към марката?
Доколко Бизнес Медиа Груп АД може да се разглежда като нещо абсолютно различно от старата издателска фирма, след като основният акционер е същия, предмета на дейност -също, изданието е същото, предприятието, което произвежда продукта е същото, партньорите и рекламодателите са същите?