От 4-и ноември възстановяват движението на някои от влаковете, които пътуват по маршрута между Добрич и Варна, съобщават от БДЖ.

Общо шест крайградски пътнически влака ще бъдат обслужвани отново от дизелова мотриса. Останалите влакове ще продължават да бъдат заменени от автобусен транспорт.

Възстановено ще бъде движението на следните влакове:

  • Крайградски пътнически влак № 28201 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 05:15 ч.;
  • Крайградски пътнически влак № 28200 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 07:36 ч.;
  • Крайградски пътнически влак № 28203 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 09:24 ч.;
  • Крайградски пътнически влак № 28202 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 12:45 ч.;
  • Крайградски пътнически влак № 28207 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 15:10 ч.;
  • Крайградски пътнически влак № 28206 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 20:10 ч.;

Поради промяна в организацията на транспортното обслужване във връзка с модернизация и реконструкция на гара Синдел и съобразяването с наличния подвижен състав два крайградски пътнически влака, които пътуват между Добрич и Варна, както и четири крайградски пътнически влака по маршрут Добрич-Кардам-Добрич, ще продължават да бъдат обслужвани от автобусен превоз.

Нощните влакове №2627 от София за Варна и №2626 от Варна за София ще обслужват пътниците за и от Добрич със спални вагони само до и от гара Повеляново. Превозът на пътниците за и от тези влакове в участъка между Повеляново и Добрич ще продължава да се осъществява с автобуси.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписания на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата "Информация", както и на националния информационен телефон 0700 10 200.