Втори ден се събраха протестиращи пред президенството. Те настояват да се запази държавността в България, за по-добър живот и за по-добро управление.

Президентът отново слезе при протестиращите и призова да се каже ‚"Не" на страха, на политическите репресии, на прокурорския рекет и произвола.

Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване, заяви той пред протестиращите.

Държавният глава увери, че няма да повторят грешките от 2013 г. Няма да се разделим на леви и десни, сини и червени, русофили и русофоби, американофили и американофоби, еврофили и еврофоби. Няма да се делим на българи и турци, както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта. Няма да го допуснем, защото имаме ясно кредо: свобода, законност, справедливост за всеки един в България.

В следващите дни мафията ще очерня лидерите на протеста и ще внушава, че сте платени, обърна се той към хората. Ще организира бутафорни протести и провакации, допълни той. Радев изтъкна, че платените протести са там, където са автобусите. Най-страшната пандемия е тази на корупцията, отбеляза още държавния глава.

"Тук сме, за да кажем не на страха, на който се опира мафията, завладяла властта в държавата. Тук сме, за да защитим българската природа и бъдещето на Родината, което е наш дом, в който искат да се върнат милиони прокудени от отчаянието български емигранти. България е за всички тях."

Очаква се протестиращите да се съберат в подкрепа на президента отново в понеделник.

От другата страна на "Дондуков" се проведе и контрапротест - вече в подкрепа на правителството. Там са се събрали депутати, представители на структурите и кметове на ГЕРБ. Голяма част от протестиращите бяха докарани с автобуси организирано, а самите автобуси бяха паркирани на площада около храма "Александър Невски".

Протестиращите в подкрепа на властта настояват за оставката на президента и заявиха, че не са мутри.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева защити правителството, като заяви, че именно то води България по правия път.

Тя бе категорична, че гарантират честността на изборите. По думите ѝ президентът призовавал на бунт.

Нима, когато го избраха него за президент изоборите не бяха честни или само когато ГЕРБ печели те са нечестни, запита Караянчева.

Около 19.50 е възникнало напрежение, съобщиха от МВР.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца.

Около 20: 30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Демонтарции имаше и в Пловдив пред сградата на общината. Там искането на протестиращите е да се премахне мафията от всички етажи на властта.