Барселона се изправя срещу Атлетик (Билбао) във финала за Суперкупата на Испания. Битката на стадион "Естадио де Ла Картуха" в Севиля стартира в 21:00 часа.

Барса ще опита да спечели трофея за 14-ти път в клубната история, но за целта трябва да премине през солидния си съперник.

Тимът на Роналд Куман се класира трудно за мача за трофея, след като през седмицата надигра след дузпи Реал Сосиедад, като редовното време завърши при резултат 1:1.

Наполи спасява резерва на Барселона

Наполи спасява резерва на Барселона

Жунир Фирпо пред трансфер

Баските пък поднесоха сериозна изненада, след като надиграха с 2:1 Реал (Мадрид).

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Каталунците вече са в серия от 9 поредни мача без загуба във всички турнири, а освен това нямат загуба в първенството или Купата от декември насам. И все пак сезонът е повече от противоречив, тъй като тимът е на цели 7 точки от лидера Атлетико Мадрид, който освен това има и два мача по-малко.

Куман е решен да вдигне първия си трофей като треньор на Барса, но Атлетик доказа срещу Реал, че това няма да бъде никак лесно. Раул Гарсия вкара два гола срещу столичани през седмицата, а баските успяха да удържат преднината си, въпреки попадението на Карим Бензема в 73-та минута.

Нето подаде молба за трансфер

Нето подаде молба за трансфер

Иска да напусне Барселона

Атлетик досега има два трофея в Суперкупата на Испания, като последният е от 2015 година, когато сразиха именно Барселона и то повече от впечатляващо. 4:0 на "Сан Мамес" и 1:1 в гостуването на "Ноу Камп". Двата тима се срещнаха съвсем наскоро - на 6 януари Барселона победи с 3:2 като гост.

Твърдо аут са контузените Филипе Коутиньо, Жерар Пике, Сержи Роберто и Ансу Фати. Хубавата новина за Куман е, че Антоан Гризман и Усман Дембеле се намират в добра форма.

Баските ще бъдат без Унай Лопес и Перу Ноласкоаин.

Меси виси до последно за финала

Меси виси до последно за финала

Аржентинецът вчера тренира наравно със съотборниците си